Zaključek kolesarske sezone v Goriških Brdih

15
Oct
2017
14
Oct
2017
2 dni
Turistična kmetija ***
Kombi
139 EUR
EUR

123

Kratek opis

Vso leto organiziramo kolesarska potovanja na različne kolesarske destinacije po Evropi, medtem pa pozabimo na lepote, ki nam ležijo tako rekoč pred nosom. Zato smo se odločili, da za zaključek sezone ne potujemo daleč od doma, ampak se za spremembno odpravimo kar v tako imenovano "slovensko Toskano", kakor radi imenujejo Goriška Brda. Aktivni vikend bomo začeli s kolesarjenjem po Vipavski dolini vse do Goriških Brd. Po vstopu v Brda se bomo podali na kolesarjenje po obronkih, dan pa zaključili v vasi Podsabotin, na eni izmed številnih turističnih kmetij. Po prihodu nas bo lastnik kmetije pogostil s kozarčkom domačega vina. Sledila bo večerja, ob kateri bomo obujali spomine na preteklo leto in predstavili kolesarska potovanja v prihajajočem letu 2018. Kot se za zaključek sezone spodobi bomo, v primeru lepega vremena, naslednji dan s kolesom poskušali osvojiti najvišji vzpon v Sloveniji. Tako bomo s skupinskim fotografiranjam na Mangartskem sedlu 2055 metrov nad morjem zaključili sezono potovanj v kolesarski sezoni 2017.

Program potovanja

1. dan
14
Oct
2017
Od Vipavske doline do Goriških Brd
Vipava - Ajdovščina - Goriška Brda

Zjutraj se bomo mimo Celja in Ljubljane s kombijem odpeljali proti Vipavi. Tam bomo kolesa raztovorili in se počasi odpravili proti Goriškim Brdom. Ogreli se bomo po razgibanem terenu mimo Ajdovščine do Solkana kjer se bomo priključili po mnenju nekaterih novinarjev na najlepšo kolesarsko stezo v Sloveniji, po kateri se bomo peljali vse do njenega zaključka v Plavah. Tam bo po 42 kilometrih kolesarjenja na vrsti ukrepna postojanka kateri bo sledil vzpon do Vrhovelj pri Kojskem, tam bomo zavili desno in pot nadaljevali po tistem najbolj severnem obronku Goriških Brd mimo vasic Nozno in Belo vse do kraja Neblo. Tam se bo skupina v dolini zopet zbrala in skupaj se bomo podali mimo vasice Višnjevik vse do Vrhovelj nad Kojskem. Tukaj se bo skupina naposled lahko razdelila na 2 dela, tisti majn zagnani se bodo lahko spustili do naše nastanitve v Podsabotinu, ostali bolj zagnani pa boste mimo Šmartnega, Dobrove in Čerovega napravili še dodatni kolesarski krog po Brdih. 

Okvirna trasa:

 

Tako boste tisti najbolj zagnani prevozili 86 kilometrov in 1440 višinskih metrov vzpona.

Po prihodu v nastanitev bo sledilo tuširanje in skupna večerja. Tam bomo ob kozarčku vina preleteli letošnjo kolesarsko sezono in skupaj skovali še kakšno udarno potovanje za prihodnost.

2. dan
15
Oct
2017
Od Goriških Brd do najvišje ceste v Sloveniji
Goriška Brda - Čedad - Kobarid - Tolmin - Log pod Mangartom

Za zaključno turo sezone 2017 smo izbrali najvišji kolesarski vzpon v Sloveniji - 2055 metrov visoko Mangartsko sedlo*. Pot do njega nas bo vodila po zamejski Sloveniji do Čedada in naprej ob reki Nadiži vse do slovenske meje. Tam se bomo spustili v dolino Soče in pot nadaljevali mimo Kobarida do Žage, kjer bo sledila okrepna postaja ob pogledu na slikoviti slap Boka. Od tam bomo ob Soči nadaljevali vse do Bovca, kjer bomo zavili v dolino reke Koritnice ob kateri se bomo mimo trdnjave Kljuže peljali vse do Loga pod Mangartom. Tam se boste spopadli s samim vzponom na Mangartsko sedlo - pred vami bo 14 kilometrov vzpona med katerim boste morali premagati 1300 metrov višinske razlike. Ampak lahko ste brez skrbi. Veličastni razgledi na vrhu vam bodo poplačali ves vaš trud! Po končanem kolesarjenju se boste preoblekli in spustili do Predela, kjer se bomo naložili v kombi in se preko Trbiža odpeljali proti Kranjski gori in naprej proti domu.

*Turo bomo izpelali le ob primerni vremenski napovedi za visokogorje. V primeru, da bo napoved za obisk visokogorja neprimerna se bomo na kolesarjenje podali do slovenske obale. Trasa kolesarjenja se lahko skladno z željami in vremensko napovedjo prilagodi. 

 

Podrobnosti trase:

Skupno boste tisti najbolj zagnani prevozili 101,5 kilometra in 2800 metrov višinske razlike. Vsi tisti manj zagnani boste lahko turo skrajšali tako, da se boste s kombijem zapeljali do Kobarida in boste tako odpeljali le del trase ob reki Soči z vzponom na Mangartsko sedlo. 

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Celje - Ljubljana - Goriška Brda - Mangart in nazaj,
  • 1x nočitev z zajtrkom na turistični kmetiji s  3*** v Podsabotinu,
  • 1x gurmanska večerja na turistični kmetiji
  • izotonični napitek, voda in ostali napitki med kolesarjem
  • sladki in slani prigrizki med kolesarjenjem
  • 2 dni vodenenega kolesarjenja,
  • ostala vodenja po programu,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

   

  Možna doplačila:

  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja,
  • izposoja električnega kolesa za čas potovanja 44€.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 16 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Do Goriških Brd bomo potovali z dvema kombijema in zaprto prikolico za kolesa v Goriških Brdih pa bo naše glavno prevozno sredstvo kolo. Tako bo vse do odhoda proti domu, ko se bomo zopet posluževali kombija.

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja. Vse dni se lahko trasa tudi skrajša ali podaljša skladno z željami posameznikov. Na kolesarsko turo se vsak dan odpravimo ob naprej dogovorjenem času spremstvo kombija pa omogoča, da si udeleženci turo vedno lahko prilagodijo skladno z njihovo telesno pripravljenostjo.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v apartmaju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.