"Lipa naša!"

Drugačen dopust pri sosedih "Tour of Croatia!"

23
Apr
2018
16
Apr
2018
8 dni
Hoteli 3* in 4*
Kombi
1073 EUR
EUR

989

Kratek opis

Dirka po Hrvaški, katere glavni organizator je nekdanji hrvaški profesionalni kolesar Vladimir Miholjević je že od samega začetka leta 2015 organizirana kot dirka 1. kategorije in kot takšna že od samega začetka privablja zveneča imena kolesarstva. V spomladanskem terminu so jo tako kolesarji vedno bolj pogosto uporabili kot zadnji test forme pred Dirko po Italiji. V letu 2018 je mednarodna kolesarska zveza uvrstila Tour of Croatia še kategorijo višje (.HC) in dirka bo kot takšna deležna še večje pozornosti največjih kolesarskih zvezdnikov. To je tudi eden izmed poglavitnih razlogov zakaj smo se odločili za organizacijo potovanja na dirko. Če si želite resnično doživeti vzdušje dirke potem je to idealna priložnost, kajti ne samo, da bomo spremljali dirko na štartih in ciljih in da boste vsak dan prekolesarili ključne odseke trase, tudi spanje smo organizirali v istih krajih in hotelih kot bodo spali glavni akterji dirke. Tako lahko z gotovostjo trdimo, da to sigurno ne bo še en klasičen dopust na Hrvaškem!

Program potovanja

1. dan
16
Apr
2018
Slavonija
Osijek

Po zgodnjem odhodu se bomo okrog poldneva pripeljali v Osijek, mesto ki velja za kulturno in industrijsko središče Slavonije. Po nastanitvi v hotelu se bomo v popoldanskem času odpravili na krajšo vožnjo po stranskih poteh Slavonije. 

Skupno bomo prevozili približno 40 kilometrov. Podrobnosti bodo udeležencem posredovane približno teden dni pred odhodom na potovanje. 

2. dan
17
Apr
2018
Challenge Slavonia

Tako kot karavana kolesarjev, se bomo tudi mi zjutraj odpravili novim izzivom naproti. Mesto starta bomo zapustili 30 minut pred karavano in s kombiji si bomo skrajšali etapo na vsega 120 kilometrov - ali majn, skladno z željami posameznikov. Kolesarjenje bomo zaključi s prihodom skozi cilj etape, sledila bo osvežitev in ogled samega cilja. Po prihodu profesionalnih kolesarjev v cilj sledi transfer do hotela. 

3. dan
18
Apr
2018
Kolesarjenje do Jadrana

Po ogledu samega starta v zaledju Hrvaške se bomo z vozili odpravili na območje bližje hrvaški obali. S kolesi se bomo nato preko južnega Velebita podali na pot proti morju vse do ciljne črte etape. Po našem prihodu sledi obisk VIP lože in ogled cilja etape. Po cilju nas čaka še transfer do hotela in že bo pred nami nov dan na Tour of Croatia!

4. dan
19
Apr
2018
Kolesarjenje iz 0 na 1762 metrov nad morjem
Makarska - Biokovo

Start etape bo gostilo eno izmed mest v Dalmaciji in od tam se bomo 30 minut pred uradnim startom etape odpravili na cilj etape, ki ga bo gostil Sveti Jure. Le ta leži v osrčju narodnega parka Biokovo na višini 1762 metrov nad morjem in kot takšen predstavlja tudi najvišje ležečo asfaltirano cesto na Hrvaškem. V tej etapi se bo pokazalo kateri kolesarji so na dirko prišli z željo po visoki generalni razvrstitvi in kdo izmed njih je na dirki le v vlogi pomočnika.

5. dan
20
Apr
2018
Kolesarjenje ob Hrvaški obali

Po obveznem postanku v kraju uradnega starta etape se bomo odpravili novim izzivom naproti. Ob hrvaški obali bomo kolesarili v smeri severa proti Kvarnerju in Učki. Medtem si bomo seveda ogledali še cilj 5. etape in uživali v naravnih kulisah, ki jih ponuja hrvaška obala. Po cilju sledi transfer do hotela, večerja in prost preostanek večera.  

6. dan
21
Apr
2018
Kraljevska etapa z vzponom na Učko
Kvarner

Vse skupaj se bo začelo v Rabcu z ogledom starta etape in od tam se bomo s kolesi odpravili na cilj etape, ki ga bo že četrto leto zapored gostila Učka. Iz ciljne arene bomo lahko vse do prihoda karavane uživali v razgledu na Kvarner. V cilju bomo nato lahko spremljali kdo bo po vsej verjetnosti postal novi zmagovalec Dirke po Hrvaški. Po cilju sledi transfer do hotela in prost preostanek večera v Zagrebu.

7. dan
22
Apr
2018
Veliki finale v glavnem mestu
Zagreb

Po vzoru Dirke po Franciji se tudi največja kolesarska dirka naših južnih sosedov vsako leto konča v njihovem glavnem mestu. Po startu etape se bomo po trasi odpravili v središče Zagreba, kjer bomo lahko spremljali kdo bo postal veliki zmagovalec Tour of Croatia. Po cilju, razglasitvi in obveznem slikanju z zmagovalcem sledi odhod v hotel kjer bomo ob zaključni večerji strnili vtise preteklega tedna. 

8. dan
23
Apr
2018
Čas za odhod domov

Zjutraj se bomo po zajtrku odpravili proti domu. 

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Celje - Ljubljana - Osijek in nazaj,
  • transport kolesa
  • 7 x nočitev v hotelih 3 in 4*, kjer je mogoče v enakih hotelih kot profesionalne ekipe,
  • 7x polpenzion (zajtrk, večerja) u okrepnimi postajami med etapami
  • vodenje med kolesarjenjem
  • dnedni transferji med etapami in spremljanje Dirke po Hrvaški
  • uradna knjiga dirke po Hrvaški s paketom dobrodošlice s strani organizatorja dirke
  • uradna akreditacija Dirke po Hrvaški 2018
  • prevoz za vse ne kolesarje
  • varna shramba koles in pranje dresov v hotelih
  • osnovni servis koles v primeru okvare

   

  Možna doplačila:

  • najem kolesa
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • enoposteljna soba 170€
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

   

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 16 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Potovali bomo s kombijem ali minibusom

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja. Vse dni se lahko trasa tudi skrajša ali podaljša skladno z željami posameznikov. Na kolesarsko turo se vsak dan odpravimo ob naprej dogovorjenem času, po želji pa lahko posameznik vedno turo skrajša, podaljša ali si vzame prost dan.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v spremljevalnem vozilu. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.

  Kaj pa če ne želim kolesariti?

  V kolikor si želite doživeti Dirko po Hrvaški iz uradnega spremljevalnega vozila dirke, smo za vas zagotovili VIP prevoz, ki bo z akreditacijo organizatorja lahko vozil na prvih pozicijah za klubskimi spremljevalnimi vozili. 

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.