Največja etapna dirka na svetu!

Tour de France 2018

20
Jul
2018
17
Jul
2018
4 dni
Hostel (ocena na Bookingu 9,3)
Kombi
465 EUR
EUR

415

Kratek opis

Dirke po Franciji verjetno ne rabimo posebej predstavljati. Gre za največjo etapno dirko na svetu in sanje skoraj vsakega mladega kolesarja so, da bi nekoč nastopil na tej dirki. Za vse nas in vas je vlak za nastop na Dirki po Franciji že odpeljal. Lahko pa se preprosto odločite in greste z nami na največji kolesarski dogodek na svetu navijat za naše kolesarje. Ogledali si bomo cilja dveh gorskih etap. Eden bo vzpon na Alpe d Huez, kjer se ob vsakem obisku Toura zbere tudi do milijon kolesarskih navdušencev in seveda bi bil greh, če bi mi ta spektakel izpustili. Pri celotnem potovanju pa seveda ne gre zgolj za Alpe d Huez. V Franciji bomo tudi kolesarili, se zabavali ob navijanju, se učili osnov francoščine (ker jim je angleščina španska vas) in proslavljali uspehe slovenskih kolesarjev. Seveda ne moremo mimo zmage Primoža Rogliča v kraljevski etapi lanskoletnega Toura. Ravno zato se bomo, zadnji dan pred odhodom domov, povzpeli na Col du Galibier - prelaz, katerega je Primož lansko leto prečkal prvi in od koder je kasneje tudi nadaljeval pot do zmage v Serre Chevalieru.

Program potovanja

1. dan
17
Jul
2018
Transfer v Francijo in kolesarjenje na Alpe d Huez ali Les 2 Alps
Ljubljana - Francija

Zgodaj zjutraj se bomo iz Slovenije odpravili proti Italiji in naprej preko tunela Frejus v Francijo. Naša nastanitev nas bo čakala v skoraj v neposrednji bližini verjetno glavnega spektakla letošnje dirke po Franciji.  Po prihodu in nastanitvi v naši "TOUR bazi", se bomo dogovorili o nadaljnem poteku dneva. Lahko se boste spopadli z vzponom na Les deux Alps ali pa se boste povzpeli na tiste dni sigurno veliko bolj oblegani vzpon na Alpe d Huez, kajti na vzponu bo že vse pripravljeno za prihod slovite dirke čez 2 dni.  
Predvidena trasa kolesarjenja: 

Opisana trasa pelje najprej na Alpe d Huez in od tam naprej na precej neznani prelaz Col de Sarenne. Vsi tisti, ki boste želeli kolesarjenje skrajšati, se boste lahko na vrhu Alpe d Hueza obrnili in si tako prihranili približno 600 višinskih metrov.

 

2. dan
18
Jul
2018
11. etapa Toura: ogled cilja na La Rosiere
La Rosiere

Zjutraj se bomo kmalu po zajtrku odpravili s kombiji na transfer proti mestu Albertville in naprej v Bourg Saint Maurice. Tam bomo raztovorili kolesa in imeli boste 3 možnosti za ogled dirke.
Prva možnost je, da se s kolesi odpeljete na prelaz Cormet de Roselend - le ta bo zadnji gorski cilj pred zaključnim vzponom do smučarskega središča La Rosiere. 

Druga in po našem mnenju najbolj primerna opcija je kolesarjenje na cilj etape do smučarskega središča La Rosiere, kjer boste lahko to kratko etapo vseskozi spremljali tudi na velikem zaslonu. 

Tretja opcija pa je spremljanje dirke in utripa dirke po Franciji v mestu Bourg Saint Maurice.

Po končani etapi se bomo zbrali na v naprej dogovorjenem mestu in sledil bo transfer do naše "baze Tour de France".

 

3. dan
19
Jul
2018
Sloviti Alpe d Huez!
Alpe d Huez

Zjutraj se bomo kmalu po zajtrku odpravili v središče dogajanja na sloviti Alpe d Huez. Na tem slovitem vzponu z 21 serpetinami se je po nekaterih ocenah v preteklih izvedbah Toura zbralo tudi do milijon kolesarskih navijačev in navdušencev. Na dan dogodka, bo še poseben čar prepeljati vzpon - zaradi gneče rekordov sicer ne boste morali loviti, boste pa lahko videli navijače vseh kolesarskih nacij, kako se bodo pripravljali na prihod svojih vzornikov. Tako imajo na primer Nizozemci že leta svojo "bazo" na 7. serpetini in tako, se bomo na v naprej določenimi serpetini zbrali tudi slovenski navijači, da skupaj podpremo slovenske kolesarje in svetu pokažemo, da tudi mi še kako spadamo na kolesarski zemljevid! 
Vsi tisti, ki vam ne bo do pretiranega kolesarjenja, se boste lahko na vrh Alpe d Hueza odpeljali z gondolo, na katero boste lahko vstopili le nekaj 100 metrov od našega hostla ali pa se boste do cilja na Alpe d Huezu odpravili peš - od hotela je približno 1h in 20 minut hoje. 

  

4. dan
20
Jul
2018
Čas za slovo od Francije

Zjutraj bomo po zajtrku prtljago naložili v vozila/prikolico in odpravili se bomo pozdravit slovenske kolesarje na start 13. etape. Start etape bo v mestu Bourd d Oisans, tik pod začetkom vzpona na Alpe d Huez. Po samem startu se bomo s kombijem odpeljali proti Brianconu in v kolikor bo želja udeležencev bomo pred povratkom domov s kolesi skočili še na sloviti Col d Galibier. Prelaz na katerem je lansko leto Primož Roglič pokoril Alberta contadorja in ostalo konkurenco in kasneje v Serre Chevalierju zmagal etapo.
Prihod domov je planiran v poznih večernih urah. 

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Ljubljana - Alpe d Huez - Briancon - Celje 
  • 3x nočitev z zajtrkom v hostlu ne daleč od smučišča Alpe d Huez z dobro oceno gostov (Booking 9,3 od 10), spanje v štiriposteljnih apartmajih brez kuhinje s privat kopalnico ( http://www.moontain-hostel.com/ )
  • 4 dni vodenenega kolesarjenja,
  • napitki med kolesarjenjem,
  • ostala vodenja po programu,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

  Ostali stroški:

  Stroški večerje in hrane med kolesarjenjem. Večerja je mogoča v hostlu - meniji so na voljo od 18e naprej.

  Možna doplačila:

  • izposoja kolesa v višini 21€/dan.
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 16 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Do tunela MontBlanc bomo potovali s kombijem in zaprto box prikolico za kolesa. Od tam naprej boste lahko kolesarili preko prelaza Mali Sveti Bernard vse do našega apartmajskega kompleksa v kraju Bourg Saint Maurice. Kasneje se bomo na oglede etap zaradi stroge zapore cest odpravili s kolesi ali peš. 

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja. Vse dni se lahko trasa tudi skrajša ali podaljša skladno z željami posameznikov. Na kolesarsko turo se vsak dan odpravimo ob naprej dogovorjenem času, po želji pa lahko posameznik vedno turo skrajša, podaljša ali si vzame prost dan.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v kombiju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.   

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.

  Vsem tistim, ki ste v preteklosti že potovali z nami priznamo 5% popust!