Veste kako se izogniti zimi? Mi vemo!

Zimski kolesarski paradiž 2. - Tenerife

01
Mar
2018
20
Feb
2018
10 dni
Apartmajska hiša
1067 EUR
EUR

947

Kratek opis

Kaj najlepše pokaže edinstvenost našega programa kolesarjenja po Tenerifih? Verjetno to, da je bil prvi program polno zaseden že več kot pol leta pred odhodom! Sigurno pa je za to zaslužno tudi toplo vreme, kajti povprečne temperature se tam februarja gibajo okrog 20 stopinj. Takšne temperature bodo tudi nam omogočile, da bomo brez težav premagovali številne vzpone, vključno s tistim najdaljšim, ki nas vodi vse od morja do višine 2300 metrov nad morjem, pod vznožje 3718 visokega ognjenika El Teide - torej 40 kilometrov vzpona s povprečnim naklonom okrog 6% in to februarja v kratkem dresu! Bivali bomo v El Medanu, kjer smo za vas najeli 2 udobna apartmaja z ločenima spalnicama in osrednjim bivalnim prostorom s kuhinjo. V sklopu apartmaja bo tudi zavarovana kolesarnica z orodjem za servis koles. Pred apartmajem vas bo pričakal bazen, kjer se boste lahko ohladili po kolesarjenju, tisti bolj pogumni pa se boste lahko kopali v Atlantskem ocenu, ki je v neposrednji bližini. TOREJ: 10 dni kolesarjenja v toplem okolju in brez nepotrebnih skrbi z vremenom.

Program potovanja

1. dan
20
Feb
2018
Transfer Slovenija - Tenerife

Dan bomo začeli zelo zgodaj, kajti kmalu po polnoči se bomo s kombijem odpravili proti letališču Milan Malpensa. Proti otoku Tenerife bomo poleteli že ob 7:40 uri in to nam bo omogočilo, da bomo še pred poldnevom zadihali morski zrak Atlantika na otoku. Po prihodu na Tenerife se bomo z organiziranim prevozom odpravili proti naši nastanitvi v kraju El Medano, kjer nas bosta čakala 2 apartmaja za 4 do 6 oseb. Razdelili se bomo po sobah, se odpravili v trgovino po nekaj hrane, sestavili kolesa/oziroma jih prevzeli v lokalni izposojevalnici in se pred sončnim zahodom odpravili na prvo regeneracijsko vožnjo po dolgem dnevu na poti. Prevozili bomo približno 30 kilometrov in približno 500metrov višinske razlike.

Okvirna trasa kolesarjenja:

2. dan
21
Feb
2018
S kolesom do najvišjega mesteca na otoku.
El Medano - Granadila - Vilaflor - Arona - El Medano

Zjutraj se bomo po vseh osebnih jutranjih ritualih dobili ob 10. uri pred apartmaji. Odpravili se bomo na krožno turo mimo Granadille do najvišjega mesteca na otoku imenovanega Vilaflor, ki leži na višini 1400 metrov. Od tam nas bo čakal lep spust mimo mesteca Arona do obale. Zadnjih 6 kilometrov bo ravninskih ob letališču vse do našega prihoda nazaj v apartmaje.

Okvirno bomo prevozili 71 kilometrov in 1570 metrov višinske razlike.

Zemljevid trase:

Po prihodu s kolesarjenja sledi kosilo in prost preostanek popoldneva. Kosilo in večerjo si bomo pripravili po predhodnem dogovoru. V večernih urah bomo skladno z vremensko napovedjo in željami pripravili program kolesarjenja za naslednji dan. 

3. dan
22
Feb
2018
Ob obali mimo fotogenične Masce do mesteca Garachico
El Medano - Adeje - Santiago del Teide - Masca - Garachico

Zjutraj se bomo razdelili v 2 skupinici. Prva bo s kolesom odpeljala ob zahodni obali otoka do mesta Adeje in Santiago del Teide kjer se bodo odcepili proti soteski in istoimenski vasici Masca. Le ta velja za eno izmed najbolj fotogeničnih vasic na otoku. Sicer je Masca miniaturna vasica, ki leži na višini 650 metrov in predstavlja nekakšen vstop v sotesko Masce. Cesta bo vseskozi ozka in nepregledna in kot takšna neprimerna za kakršnokoli dirkanje, bo pa zato bolj primerna za opazovanje čudovitih razlegov in fotografiranje. Spust boste nadaljevali do Bueneviste del Norge (v prevodu Lep pogled Severa) in od tam do mesteca Garachico, ki je leta 1706 za las ušlo vulkanskemu uničenju. Narava takrat ni uničila mesta, je pa ustvarila številne naravne skalnate bazene, kateri danes veljajo za eno izmed bolj obiskanih znamenitosti otoka Tenerife. Po prihodu v mestece se boste preoblekli, tisti najbolj pogumni boste lahko tudi zaplavali in od tam vas bomo z avtomobilom odpeljali nazaj v El Medano. 

Okvirno boste prekolesarili 97 kilometrov in 1920 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase: 

Ste se že vprašali kaj bo počela druga skupina?

Zjutraj bomo kolesa naložili v in na avtomobil in odpravili se bomo proti mestecu Garachico ob severni obali otoka. Po tem, ko se boste razgledali po otoku, se boste s kolesi odpravili v obratni smeri začrtane trase proti El Medanu. 

4. dan
23
Feb
2018
Prvi dan počitka
El Medano

Na sporedu bo prvi dan počitka. Po želji bomo organizirali tako imenovani COFFEE RIDE do katere izmed sosednjih vasic kjer bomo zavili na kavo v eno izmed lokalnih ne tako turistično obljubenih slaščičarn. Po povratku bo čas za kosilo, preostanek dneva pa boste lahko preživeli na bazenu v sklopu apartmajskega naselja ali pa se boste odpravili raziskovat mesteco El Medano. 

5. dan
24
Feb
2018
Nov "delovni" teden...čas je za skok na El Teide
El Medano - Vilaflor - Teide - Puerto de la Cruz (in obratno)

Zjutraj se bomo zopet razdelili v 2 skupini. Prva skupina se bo iz El Medana podala mimo že poznane vasice Vilaflor proti nacionalnemu parku Teide v osrčju katerega leži najvišja španska gora - 3718 visok ognjenik Teide. S kolesi se boste povzpeli na višino 2325 metrov nad morjem vse do vstopne postaje gondole ki vozi obiskovalce v osrčje vulkana El Teide. Po osvojitvi najvišje točke bo pred vami verjetno najdaljši spust v življenju (42 kilometrov). Spustili se boste namreč proti La Orotavi in naprej do mesta Santa de La Cruz kjer vas bo počakal prevoz proti nastanitvi v El Medanu.

Okvirno boste prekolesarili 102 kilometra in 2590 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase:

Drugi del skupine bomo zjutraj prepeljali do Puerto de la Cruz. Od koder se bodo po obratni trasi kot prvi del skupine vrnili v El Medano.

Avtomobil bo spemljal kolesarje na relaciji Puerto de la Cruz - Teide - Puerto de la Cruz.

Preostanek dneva bomo namenili počitku in polnjenju glikogenskih rezervn in zalog. 

6. dan
25
Feb
2018
S kolesom v gorovje Anaga
El Medano - Guimar - gorovje Anaga - Playa de las Teresitas

Zjutraj se bomo po ustaljeni praksi razdelili v 2 skupini in se odpravili novim dogodivščinam naproti. Prva skupina se bo odpravila iz El Medana proti Guimaru in naprej do Candelarie. Po prevoženih 70 kilometrih se bo trasa počasi začela vzpenjati proti mestu San Cristobal de la Laguna, mimo letališča in naprej v osrčje gorovja Anaga. Ozke ceste, neokrnjena narava in čudoviti razgledi nas bodo vodili vse do znane plaže Las Teresitas v vasisi San Andreas. 

Okvirno boste prekolesarili 119 kilometrov in 2180 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase: 

Druga skupina se bo s traso spopadla z obratne smeri, z začetkom v San Andreasu, preko gorovja Anaga do zaključka v El Medanu. 

7. dan
26
Feb
2018
Zadnji dan čistega počitka
El Medano

Pred nami je zadnji dan počitka na otoku. Po zajtrku bo na sporedu kakšen COFFE RIDE za tiste, ki boste imeli željo po sončenju na kolesu v kakšni kavarni. Vsi ostali pa boste lahko dan izkoristili za poležavanje ob bazenu, tisti bolj pogumni pa morda za skok v morje. 

8. dan
27
Feb
2018
Kolesarski krog za "domačo hišo"
El Medano - Granadilla - Vilaflor - Arona

Glede na to, da bo pred nami že 8. dan kolesarjenja smo pripravili kolesarsko turo po obronkih vrhov in vasic za "domačim" apartmajem. Odpedalirali bomo do Granadille in naprej do mesteca Vilaflor s spustom do Arone. Tisti, ki boste 8. dan kolesarjenja že v mislih na bazenu ob apartmaju si boste lahko traso skrajšali, kajti na tem območju je možnosti za skrajšati/podaljšati traso tako rekoč neomejeno. 

Med planirano traso bomo prevozili 83 kilometrov in 1990 višinskih metrov vzpona.

Podrobnosti trase: 

9. dan
28
Feb
2018
Še zadnjič na El Teide
El Medano - El Teide - El Medano

Zjutraj se bomo še zadnjič razdelili v 2 skupini in po tem se bo ena skupina odpravila na El Teide iz smeri El Medana, drugo skupino pa bomo prepeljali v Santiago del Teide od koder bodo napadli vulkan iz tako imenovane zadnje strani. Skupini se bosta na poti srečali. Prva skupina bo končala v Santiago del Teide od koder jo bomo prepeljali nazaj v apartmaje, medtem ko bo druga skupina končala pred apartmajem. 

Skupno bosta obe skupini prevozili 58km in 1200 višinskih metrov vzpona. Skupina, ki bo začela kolesarjenje izpred apartmaja bo sicer imela težji zalogaj, kajti pred njimi bo 2000 višinskih metrov vzpona ob enaki dolžini kilometrov.

Podrobnosti trase: 

10. dan
01
Mar
2018
Čas za slovo od toplega vremena
El Medano - Milano Malpensa - Slovenia

Pred nami je zadnji dan našega aktivnega oddiha na Tenerifih. Jutro bomo izkoristili še za zadnji COFFE RIDE, po kosilu pa bo napočil čas, ko bomo kolesa spakirali nazaj v škatle in se počasi odpravili proti letališču. Odhod iz letališča imamo ob 17.00 uri in po prihodu v Milano bomo ob idealnih pogojih (brez čiščenja zasneženega kombija) imeli do doma še približno 6 ur vožnje. Prihod domov je planiran pozno v noči iz sobote na nedeljo. 

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Celje - Ljubljana - Letališče Milan Malpensa in nazaj,
  • povratna letalska karta Milan Malpensa - Tenerife South z družbo Easyjet,
  • ročna prtljaga dimenzij 56cm x 45 cm x 25 cm (višina x širina x globina),
  • transport lastnega kolesa iz Slovenije na Tenerife in nazaj (možno do zapolnitve prostih mest na letalu), 
  • transfer na relaciji letališče Tenerife South - apartmaji - letališče Tenerife South,
  • 9x nočitev v apartmajih z dvema dvoposteljnima sobama,
  • 10 dni vodenenega kolesarjenja,
  • prevoz na start, oziroma iz cilja vseh tur, ki potekajo od točke A do B, 
  • pranje dresov vsak dan po kolesarjenju,
  • vstop v bazen v sklopu apartmajske hiše kjer bivamo,
  • ostala vodenja po programu,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

  Ostali stroški:

  • stroški prehrane v apartmajih

  Možna doplačila:

  • izposoja kolesa v El Medanu (BMC, Specialized, Cannondale, Ridley, Trek) karbonski okvir s Shimano 105 opremo od 21€/dan - do 100€ je strošek naš, nad tem zneskom plačate sami.
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 8 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Do letališča bomo potovali s kombijem in zaprto box prikolico za kolesa. Iz letališča Milano Malpensa bomo poleteli na letališče Tenerife South. Tam nas bo počakal prevoz, ki nas bo odpeljal do apartmajev v mestu El Medano. Med bivanjem na otoku, pa bomo otok spoznali s kolesi. 

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja. Vse dni se lahko trasa tudi skrajša ali podaljša skladno z željami posameznikov. Na kolesarsko turo se vsak dan odpravimo ob naprej dogovorjenem času, po želji pa lahko posameznik vedno turo skrajša, podaljša ali si vzame prost dan.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v apartmaju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.

  Kaj pa če ne želim kolesariti?

  V kolikor si želite z nami potovati na Kanarske otoke in ob tem le uživati v toplem okolju vam lahko ponudimo akcijsko ceno 847€. Dneve boste lahko v El Medanu odlično izkoristili za raziskovanje naravnih lepot, po dogovoru pa se bomo na dneve, ko bodo kolesarji počivali odpravili tudi na kakšen skupni izlet, kajti  vozilo omogoča prevoz do 8 oseb.   

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.

   Lahko pa se oglasite tudi v naših poslovnih prostorih Športni center - NATEKMI.si na Mariborski cesti 105 v Celju, vsak delovni dan med 10. in 19. uro in ob sobotah med 9. in 13. uro.