Program leta 2017!

Pomlad v Črni gori

08
Apr
2018
04
Apr
2018
5 dni
Hoteli 3* in 4*
411 EUR
EUR

386

Kratek opis

Črna gora je s svojo prečudovito obalo, obmorskimi mesti in dolgimi vzponi že ob prvi izvedbi programa v letu 2017 marsikateremu kolesarju pričarala nasmeh na obraz. Tako boste tudi vi kolesarili od Dubrovnika do Kotorja in od tam naslednji dan odkolesarili na 1749 metrov visoki Lovčen. Med neštetimi serpetinami pa se vam bo ponujalo pravtoliko prelepih razgledov na Boko Kotorsko, katerega novinarji uvrščajo med enega najlepših zalivov v Evropi. Po spustu od mavzoleja na Lovčenu se nam bo na spustu proti Budvi kmalu pokazal otoček Sveti Štefan, mimo katerega se bomo naslednji dan odpeljali proti Ulcinju in naprej do rečnega otoka Bojana, ki leži na samem izlivu istoimenske reke v Jadransko morje in kot takšna predstavlja mejo med Črno goro in Albanijo. Od tam se bomo zjutraj s kombijem odpeljali do Skadarskega jezera, ki velja za največje jezero na Balkansem polotoku. Od tam se boste s kolesi podali po razgibani panoramski cesti, ki vodi po celotni zahodni strani jezera vse do reke Crnojeviče, ki nam bo ponudila čudovito kuliso za zaključno skupinsko sliko pred revialno vožnjo do Podgorice. V glavnem mestu se bomo zvečer odpravili na skupno večerjo, kjer bomo strnili spomine in naredili načrte za sezono, ki bo pred nami.

Program potovanja

1. dan
04
Apr
2018
Potovanje do Črne gore in uvodno kolesarjenje
Kotor - Boka Kotorska

Iz Slovenije se bomo odpravili predvidoma ob tretji uri zjutraj. Sledila bo nočna vožnja preko Hrvaške do zaliva Boke Kotorske in naprej do hotela v središču Kotorja . Le ta je s svojim starim mestnim jedrom zaščiten kot del UNESCO svetovne in kulturne dediščine. Po prihodu in namestitvi, bomo popoldne izkoristili za spoznavno kolesarjenje okrog Boke Kotorske, le ta je pogosto uvrščena med enega izmed najlepših zalivov v Evropi. Zaradi same dolžine poti bomo dolžino in točno traso kolesarjenja prvega dne prilagodili skladno s časom prihoda in utrujenostjo kolesarjev. Predvidenih je približno 80 kilometrov kolesarjenja. Po kolesarjenju sledi zgodnja večerja v hotelu, preostanek dneva pa bomo izkoristili za sprehod po ulicah Kotorja - tisti, ki vam energije še ne bo primanjkovalo pa se boste lahko povzpeli tudi na staro obzidje mesta od koder se vam bo odprl prečudovit razgled na zaliv.

Okvirna trasa: 

2. dan
05
Apr
2018
Narodni park Lovćen
Kotor - Lovćen - Cetinje - Budva

Pred nami bo kraljevska etapa potovanja v Črno goro. Zjutraj se bo prtljaga naložila v kombi, kolesarji pa boste iz Kotorja krenili proti 1749 metrov visokemu Lovčenu - najvišji točki našega kolesarskega potovanja v Črno goro. Tukaj si bomo lahko ogledali veličasten mavzolej znamenitemu črnogorskemu vladarju in pesniku Petru II. Petroviću Njegošu. Razgled se nam bo odprl na najjužnejši evropski fjord - zaliv Boko Kotorsko in ob lepem vremenu vse do Skadarskega jezera, ki si ga bomo v vsakem primeru ogledali tudi v 4. etapi. Po tem, ko bomo osvojili Lovčen, se bomo spustili do Cetinj in od tam do Budve.

Tisti najbolj pridni boste prekolesarili 87 kilometrov in zavidljivih 2000 višinskim metrov vzpona! Spremljevalno vozilo, bo tistim manj zagriženim kolesarjem omogočilo, da poljubno skrajšajo etapo.  

Podrobna trasa:

Čas kosila boste preživeli na kolesu, bomo pa zato prvi gostje na hotelski večerji v našem hotelu v Budvi.

3. dan
06
Apr
2018
S kolesom do Ulcinja
Budva - Sveti Štefan - Sutomore - Bar - Ulcinj

Po zajtrku se bomo iz Budve odpravili novim razgledom naproti. Prva fotografska pavza bo kmalu na sporedu. Ustavili se bomo pred eno izmed najbolj fotogeničnih točk v Sredozemskem morju  - otoček Sveti Štefan, ki ga s kopnim povezuje le ozek peščeni pas.

Ob obali bomo pot nadaljevali skozi mesta Sutomore, Bar vse do Ulcinja. Tam bomo začutili Albansko kulturo brez, da bi prečkali državno mejo, kajti kar 61% populacije se šteje med Albance.

Ostanek popoldneva bomo lahko izkoristili za obisk izliva reke Bojane v Jadransko morje in za obisk Ulcinjskih solin kjer na 15 000 hehtarih živi kar 3% vse svetovne populacije zanimivih rožnatih ptičev Flamingov (Plamenci). 

Podrobnosti trase: 

4. dan
07
Apr
2018
Skadarsko jezero
Albanska meja - Skadarsko jezero - Podgorica

Zadnji dan kolesarjenja bo na sporedu precej zahtevna, a zato nič manj slikovita etapa. Po zajtrku bomo stvari naložili v kombi in se odpeljali skoraj do meje z Albanijo. Ko se bo pred nami prvič pokazalo Skadarsko jezero se bomo ustavili, razložili kolesa in se odpravili novim izzivom naproti.

Pot nas bo vodila po ozki in slabo vzdrževani, ampak zato toliko bolj slikoviti cesti ob Skadarskem jezeru, razgledi ob poti pa nam bodo pomagali pozabiti boleče noge od prejšnjih etap. Po 40 kilometrih takšnega razgibanega terena bomo prispeli do vasice Virpazar od koder bomo po "asfaltiranih kozjih stezicah" pot nadaljevali vse do izliva reke Crnojeviće v Skadarsko jezero.

Od tam boste tisti najbolj zagnani opravili še revialno vožnjo do glavnega mesta Črne gore - Podgorice. 

Ta dan boste prekolesarili 91 kilometrov in ob tem premagali 1650 višinskih metrov vzpona.
Podrobnosti trase:

Po prihodu v hotel bo sledila večerja v hotelu in odhod v center Podgorice. Tisti zabave željni boste po tem imeli čas do jutra, da preverite kakšno je nočno življenje v Črni gori.  

5. dan
08
Apr
2018
Od Podgorice do Ljubljane in naprej do celja
Podgorica - Dubrovnik - Celje

Zjutraj se bomo po hotelskem zajtrku odpravili proti domovini. Pred nami bo slabih 800 kilometrov poti, ki v idealnih pogojih na mejnih prehodih traja vsaj 9 ur - in na besedo nam lahko verjamete, da idealnih pogojev še nismo doživeli. To je tudi glavni razlog zaradi katerega zadnji dan našega potovanja ni kolesarjenje v prvem planu, kajti izkušnje kažejo, da si vsakdo želi priti iz potovanja domov v dokaj uglednem času. 

Za vsak primer (idealnih pogojev in dogovora med potniki) pa puščamo odprto možnost, da se za zaključek potovanja povzpnete še  iz Makarske na Biokovo, do vrha sv. Jure, ki leži 1762 metrov nad morjem. Tam bi lahko na najlepšem razgledu Dalmacije zaključili naše kolesarsko potovanje v Črno goro. 

Povratek v Slovenijo je predviden v nedeljo v poznih večernih urah.

  Dodatne informacije

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • vse prevoze v sklopu potovanja,
  • 4 krat nočitev vključno z večerjo in zajtrkom v hotelih s 3* in 4* zvezdicami,
  • 4 dni vodenega kolesarjenja po Črni gori,
  • ostala vodenja po programu,
  • sadje, čokoladice in ostale prigrizke za med kolesarjenjem,
  • elektrolitski napitki med kolesarjenjem,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

  Možna doplačila:

  • morebitne vstopnine in ogledi v prostem času,
  • izposoja kolesa za čas potovanja 60€,
  • enoposteljna soba 100€,
  • turistični zavarovanje z asistenco Coris 9,37€ (osnovno kritje do 25.000€),
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 8 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Potovali bomo s kombijem in zaprto BOX prikolico za kolesa.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za kolesarjenje potrebujete normalno delujoče cestno kolo, topla oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade in svetujemo, da s seboj prinesete kakšno rezervno zračnico. Tlačilka bo na voljo v kombiju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.

  Kaj pa, če so trase kolesarjenja zame prezahtevne?

  Na celotni trasi kolesarjenja boste kolesarji imeli tudi spremstvo spremljevalnega vozila. Tako, da lahko kolesarjenje vedno prekinete ali skrajšate glede na individualne želje. Če kakšen dan ne želite kolesariti, lahko dan izkoristite za podrobne oglede krajev, ki jih bodo kolesarji obiskali med postanki ali pa uredimo transfer direktno do kraja kjer se konča kolesarjenje.

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 80 EUR na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.

  Za več informacij lahko pokličete na številko 040 234 246 (Klemen)