5 dni, 607 kilometrov in 7000 višinskih metrov

Jadranska magistrala

15
Apr
2018
11
Apr
2018
5 dni
Hoteli 3* in 4*
Kombi
399 EUR
EUR

335

Kratek opis

Vsak izmed nas je verjetno že kdaj sanjaril kako bi bilo lepo kolesariti vzdolž hrvaške obale po tako imenovani Jadranski magistrali in ob tem uživati v razgledih na Jadransko morje. Za vas smo pripravili točno to - 5 dni, 607 kilometrov in 7000 višinskih metrov razlike kolesarjenja od Delnic nad Rijeko, preko Kvarnerja do cilja v Dubrovniku.

Program potovanja

1. dan
11
Apr
2018
Transfer Celje – Delnice in kolesarjenje Delnice – Karlobag

Zjutraj se bomo iz Celja odpravili proti Delnicam, tam bomo razložili kolesa in začela se bo naša avantura po Jadranski magistrali. Kolesarjenje boste začeli v Delnicah od koder se boste najprej vzpenjali proti Gornjemu Jelenju, vse dokler se ne boste odcepili levo za Crikvenico. Sledilo bo približno 900 metrov spusta vse do obale ob kateri boste nato kolesarili proti jugu mimo Crikvenice in Senja vse do Karlobaga. Tam nas bo čakala nastanitev v hotelu, večerja in prost preostanek večera.
Skupno boste prvi dan prevozili 141 km in 1710 višinskih metrov.
Mapa in profil prvega dne kolesarjenja:

2. dan
12
Apr
2018
Karlobab - Vodice

Po zajtrku se bo prtljaga naložila v kombi, vi pa se boste s kolesi odpravili proti našemu naslednjemu hotelu v Vodicah.
Medtem, ko boste na levi strani opazovali Velebit in na desni otok Pag boste prekolesarili vse do Novigradskega mora. Od tam vas bo pot vodila po zaledju vse do Sukošanov, kjer boste z desne zopet dobili tisti klasični pogled na morje. Ob njem boste nadaljevali vse do Biograda na Moru, Pakoštanov vse do Vodic.
Skupno boste 2. dan prekolesarili 150km in 1260 višinskih metrov vzpona.
Mapa in profil kolesarjenja:

3. dan
13
Apr
2018
Vodice – Makarska

Nov dan in novi izzivi. Pred vami bo 163 kilometrov dolga etapa z 1650 metri višinske razlike. Kolesarjenje boste začeli v Vodicah in se od tam podali mimo Vodic, Trogirja in Splita vse do Omiša. Tam se bo skupina med postankom odločila ali nadaljuje kolesarjenje ob morju, ali pa se odpravite proti Makarski ob reki Cetini. Cilj bo v obeh primerih enak in to je vasica Tučepi, kjer nas bo zopet čakala večerja in nastanitev v hotelu.
Mapa in profil kolesarjenja:

4. dan
14
Apr
2018
Makarska – Dubrovnik (Mlini)

Zjutraj se boste s kolesi podali proti zaključni točki našega kolesarjenja. Preden boste prispeli do hotela v Mlinih zraven Dubrovnika boste morali prevoziti še 155 kilometrov in 2168 višinskih metrov vzpona. Med tem boste kolesarili ob morju vse do doline reke Neretve vse do Hrvaško – Bosanske meje. Temu bo sledilo 10 kilometrov kolesarjenja po Bosni in ponovni vstop na rvaško ozemlje. Sledilo bo še dobrih 65 kilometrov ob hrvaški obali mimo Dubrovnika vse do našega hotela v vasici Mlini. Po končanem kolesarjenju sledi večerja in skupni dogovor o poteku zaključne večerno/nočne etape med Mlini in Dubrovnikom.
Mapa in profil kolesarjenja:

5. dan
15
Apr
2018
Čas za odhod domov - ali pa skok na sv. Jure!

Ob hotelskem zajtrku se bomo pogovorili o počutju po zadnji večerno nočni etapi.
V primeru volje in želje po dodatnih vzponih se bomo na poti domov ustavili na območju Makarske in za slovo od Jadranske magistrale se boste lahko podali še na najvišjo asfaltirano cesto na Hrvaškem – to je 1772 metra visoki vrh Sv. Jure v osrčju nacionalnega parka Biokovo.
Prihod v domovino je planiran v večernih urah.

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Celje - Ljubljana - Delnice - Dubrovnik in nazaj,
  • 4x nočitev v hotelih s 3* in 4* v dvoposteljnih sobah,
  • 4x polpenzion v hotelih kjer bivamo,
  • 4 dni vodenenega kolesarjenja,
  • potna hrana med kolesarjenjem,
  • napitki med kolesarjenjem,
  • ostala vodenja po programu,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

  Ostali stroški:

  Strošek pijače ob večerji.

  Možna doplačila:

  • izposoja kolesa v višini 21€/dan.
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 16 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Do Delnic bomo potovali s kombijem in zaprto box prikolico za kolesa. Od tam naprej proti Dubrovniku bomo potovali s kolesi, kljub temu pa bo udeležencem ves čas kolesarjenja  na voljo tudi spremljevalno vozilo za primer želje po skrajšanju kolesarske ture.

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja. Vse dni se lahko trasa tudi skrajša ali podaljša skladno z željami posameznikov. Na kolesarsko turo se vsak dan odpravimo ob naprej dogovorjenem času, po želji pa lahko posameznik vedno turo skrajša, podaljša ali si vzame prost dan.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v kombiju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.   

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti (klemen@natekmi.si) nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije na naš bančni račun. *Razlika se poravna pred odhodom.

  Lahko pa se oglasite tudi v naših poslovnih prostorih Športni center - NATEKMI.si na Mariborski cesti 105 v Celju, vsak delovni dan med 10. in 19. uro in ob sobotah med 9. in 13. uro.