GIRO 2018 - sloviti Zoncolan in Dolomiti

20
May
2018
19
May
2018
2 dni
Hotel 3*
151 EUR
EUR

138

Kratek opis

Giro ali po slovensko Dirka po Italiji postaja vedno bolj slovenska že od leta 2014, ko je Luka Mezgec kot prvi slovenec zmagal etapo na tej sloviti dirki, Luka je bil dober vzor za Jana Polanca in Primoža Rogliča katera sta v zadnjih 3 letih zmagala še dodatne 3 etape. Giro je med drugim tudi program, katerega se bomo v letu 2018 tudi mi udeležili že tretjič. Odpravili se bomo na ogled 14. in 15. etape v kateri se bodo kolesarji morali povzpeti na sloviti Zoncolan, ki bo s svojim povprečnim naklonom 11,9 % predstavljal verjetno najtežji zaključek etape na Giru 2018. Naslednji dan bomo kolesarjem zaželeli srečo na startu v Tolmežu in od tam se bomo s kolesi odpravili proti cilju sončni dolini, kakor imenujejo Sappado. Le ta je svojevrsten jezikovni otok, katerega prebivalci govorijo arhaično avstrijsko narečje sappadino oz. plódarisch. Danes ima kraj 1500 prebivalcev, v času Gira pa nas bo tam seveda še veliko več.

Program potovanja

1. dan
19
May
2018
14. etapa: Spektakel na Monte Zoncolan

Iz Slovenije se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah z razlogom, da bomo pod Zoncolanom že v ranem jutru. Na vrh se bomo povzpeli iz smeri Sutria, kajti cesta iz Ovara (v smeri kakor pridejo tudi tekmovalci Gira) bo za promet zaprta že dan pred velikim spektaklom. Večino dneva bomo tako preživeli na vrhu prelaza, kjer bomo lahko celotno dirko vse do prihoda kolesarjev spremljali tudi na velikem zaslonu. Po cilju etape se bomo iz vrha po vsej verjetnosti v nepopisni gneči počasi odpravili v dolino,  vse do hotela v vasi Paularo. Po prihodu v hotel se bomo odpravili na večerjo v eno izmed lokalnih restavracij, kjer bomo sklenili misli preteklega dne. 

2. dan
20
May
2018
15. etapa: Od starta v Tolmeču do cilja v Sappadi

Zjutraj se bomo najprej odpravili do Tolmezza, kjer bomo kolesarje pozdravili na štartu etape. Od tam pa se bomo skladno z željami posameznikov odpravili proti cilju v Sabaddi. Tisti, ki niso samo strastni kolesarski navijači in tudi sami kolesarijo, se bodo lahko proti cilju odpravili s kolesi. Vsi tisti, ki si bodo želeli le čimhitrejšega premika na cilj etape, pa se bodo lahko tja odpravili z našim organiziranim prevozom. Po cilju etape se bomo zbrali na zbirnem mestu in čakala nas bo še približno 2 uri dolga vožnja do Slovenije.  
Povratek je planiran v večernih urah. 

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • transfer na relaciji Celje - Ljubljana -Tolmež - Sappado in nazaj,
  • 1x nočitev v  zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
  • 2 dni vodenenega kolesarjenja,
  • ostala vodenja po programu,
  • osnovni servis koles ob morebitni okvari,
  • slovensko vodenje,
  • organizacija potovanja in DDV.

  Ostali stroški:

  • stroškek večerje

  Možna doplačila:

  • izposoja kolesa za čas potovanja 
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris,
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% cene potovanja.

  Velikost skupine?

  V skupini bo maksimalno 16 oseb.

  Kako bomo potovali?

  Do Tolmeža bomo potovali s kombijem in zaprto prikolico za kolesa. Od tam naprej bomo potovali s kolesi. 

  Koliko bomo kolesarili, kakšna je zahtevnost in dolžina tras?

  Kolesarske trase so opisane v samih dnevnih opisih potovanja.

  Kakšno opremo potrebujem za kolesarjenje?

  Za potovanje potrebujete topla in tudi zračna oblačila za kolesarjenje in oblačila za po kolesarjenju. Priporočamo uporabo zaščitne čelade. Tlačilka za gume in rezervne zračnice bodo na voljo v kombiju. Vsi udeleženci se morajo zavedati, da organizator ne more prevzeti odgovornosti za varnost udeležencev med njihovim kolesarjenjem, da kolesarjenje poteka po cestno prometnih predpisih in na lastno odgovornost.

  Kako se prijavim?